Historie GVO

Hoe is GVO ontstaan:

De gymvereniging is ontstaan vanuit de voetbalvereniging. De vereniging heette toen OVV (Oosterender Voetbal Vereniging). Omdat er ook andere sporters waren die niet wilden voetballen is de vereniging uitgebreid met een afdeling gymnastiek.
De gymvereniging kreeg les in de oude kleuterschool, die gelegen lag in de Schoolstraat (waar nu de kerk van de gereformeerde gemeente is).
Er werd op gymschoenen getraind want je wilde geen splinters in je voeten. In het midden van de oefenzaal stond een kachel die gestookt werd met steenkool. De steenkool was erg duur, dus samen gingen de leden naar het bos om dennenappels te zoeken.
Het nadeel hiervan was dat de zaal soms helemaal vol rook stond. De toestellen die de vereniging op dat moment had waren allemaal tweede hands gekocht, ook werden er toestellen zelf gemaakt. Waaronder; de eerste trampoline en de valmat. Die laatste werd door de leden zelf gevlochten.

De gymlessen werden gegeven door Adam Keyzer en Dirk Koorn.
De uitvoeringen vonden plaats in het Wapen van Amsterdam. Toen deze locatie te klein werd, werden de uitvoeringen in een boerenschuur gehouden.

Door het ophalen van oud papier over heel Texel kwam er geld in kas, (het oud papier levert de vereniging nu jaarlijks ook nog geld op) hierdoor kwam er langzamerhand genoeg geld binnen om nieuwe toestellen te kopen.

De gymvereniging is met niets begonnen maar door wilskracht en samenwerking van de leden is het een bloeiende vereniging geworden.

GVO 60 jarig bestaan in 2012
Ter ere van het 60 jarig bestaan van GVO was er een grote demonstratie georganiseerd.
De foto's van deze avond kun je zien via deze link

Tenue door de jaren heen