Activiteiten


Springspektakel 
Het Springspektakel wordt jaarlijks gehouden in sporthal Ons Genoegen in Den Burg. Het springspektakel is een sportief evenement waarbij plezier voorop staat. De hele sporthal staat vol met grote verschillende springbanen waar lekker op geturnd kan worden.

Zwartepieten gym
Hoe lopen pieten over daken en gooien ze pakjes door de schoorsteen? Hoe kan het nou dat pieten zo goed kunnen gymmen? Samen met de pieten gaan we oefenen om net zo goed te worden als zij.

Extern spel
Een spannend avondspel wat begint met een spooktocht, speurtocht of vossenjacht en eindigt met een disco in de Bijenkorf. 

 
Onderlinge wedstrijden 

De kinderen vanaf groep 3 t/m het voortgezet onderwijs strijden een keer per jaar tegen elkaar in een onderlinge wedstrijd.
Ger de Jong toernooi 

Het Ger de Jong toernooi is een toernooi voor de talentvolle recreanten en is opgezet door Ger de Jong. Alle nummers 1 en 2 van de gym verenigingen van Texel strijden tegen elkaar in een spannende wedstrijd in de Bijenkorf van Oosterend.Aan het eind van de wedstrijd wordt de Ger de Jong bokaal uitgereikt door "Ger de Jong". Naast alle mooie prijzen gaan de deelnemers naar huis met een mooi diploma gekalligrafeerd door Ger de Jong.

Texelse kampioenschappen 
Alle gym verenigingen van Texel worden uitgenodigd om mee te komen doen aan de Texelse kampioenschappen. Tijdens dit toernooi kunnen de deelnemers in hun leeftijdscategorie een individuele prijs winnen op elk toestel waar ze aan meedoen.

Daarnaast zijn er 2 ere titels te behalen, voor de meisjes : "De ‘Texelse CĂ©line" hoogste punten op balk en brug samen en voor de jongens: "De Texelse Yuri’" voor de best presterende turner op ringen. Dit jaar worden de Texelse Kampioenschappen in De Bijenkorf in Oosterend gehouden.